Musikkforlagene – notebutikk og musikkforlag igjennom 100 år!

Kort historikk
Musikkforlagenes notebutikk har røtter tilbake til 1843, først under navnet Warmuth, inntil vi i 1909 byttet navn til Norsk Musikforlag. Helt fra åpningen ble butikken et samlingssted for musikk- og kulturinteresserte. Da store internasjonale navn gjestet Norges og Oslos konsertarenaer avla de ofte note- og platebutikken vår et besøk. Hobbymusikeren og begynneren la veien innom for å handle noter og lærebøker og i tiden før jul, når julegavene skulle handles, strakk køene seg ut på fortauene utenfor.

Butikken i Karl Johans gate ble for mange et sted å stikke innom for en prat med en betjening glødende opptatt av musikk. Hadde man noen timer til overs en dag kunne det tenkes at man dro innom for å bla i noter og plater.
 
Hvor kan jeg få kjøpt noter i dag?
Selvom vi ikke lenger er å finne i Norges paradegate er fremdeles sjelen i vår notebutikk den samme. Du finner den samme glødende interessen for musikk blant de som jobber her som den gang.  Vi har stor glede av å veilede og hjelpe deg gjennom jungelen av noter, komponister og forlag. Skulle du ønske å tilbringe noen timer omgitt av 1500 kvadratmeter noter er vi mer en glade for å ønske deg velkommen! Vi byr på kaffe mens du kikker. Skulle vi mangle det du ser etter bestiller vi gjerne for deg. Holder du til utenbys eller ikke har anledning til å besøke oss er det bare å ringe, sende oss en e-post eller benytte nettbutikken vår: vi ønsker å være like behjelpelige til alle kunder!

Hva slags noter finner du i notebutikken vår?
I notebutikken vår finner du i tillegg til våre egne utgivelser, en mengde noter fra andre norske og internasjonale forlag. Vi har bredt utvalg av lærebøker og solo- og samspillsnoter for piano, sang, gitar, ukulele, fiolin, bratsj, cello, kontrabass, fløyte, obo, klarinett, saxofon, fagott, trompet, horn (også althorn), trombone, eufonium, bariton og tuba. Vi forsøker til enhver tid å kunne tilby standardrepertoaret til de fleste instrumenter og et stort utvalg mindre kjent repertoar. Notebutikken vår har også faglitteratur innen hørelære, satslære, musikkhistorie, komponering, arrangering, instrumentering og instrumentlære, pedagogikk og musikkteori. Vi handler med og har til en hver tid inne noter utgitt av G. F. Henle, Boosey & Hawkes, Wiener Urtext, Edition Peters, Schott, Breitkopf & Härtel, Schirmer, Editions Henry Lemoine, Alphonse Leduc, Universal, Hal Leonard, Music Sales, Noteservice og Cantando – for å nevne noen.

b

Broomguiden-referanse: 100331250

Kontakt

Sted

  • Adresse Konows gate 67B
    0196 Oslo
  • KommuneOslo
  • FylkeOslo
  • LandNorge