Jeg er en fotograf som i flere tiår har operert på freelancebasis i forhold til ulike oppdragsgivere. I utgangspunktet er jeg utdannet som lektor med arbeidsdag i ungdomsskolen, men fotograferingen har alltid vært en viktig del av hverdagen min.

På 1990-tallet tok jeg permisjon fra skolearbeidet og arbeidet i to år som fotograf og billedredaktør på freelancebasis. Men med forsørgerbyrde og økonomiske forpliktelser valgte jeg likevel å gå tilbake til skolearbeidet da permisjonen var over, i stedet for å leve en noe usikker tilværelse som freelancer.

Som reportasjefotograf har jeg levert bilder til presse og forlag. I forhold til forlag har jeg i særlig grad illustrert lærebøker i fremmedspråk. Det betyr at jeg har reist mye i engelsk-, fransk-, spansk- og tyskspråklige områder i Europa der oppgaven har vært å ”portrettere” et land: Natur, kultur, menneskeliv. I tillegg har jeg i årenes løp også besøkt fjernere reisemål i Asia, Australia og USA. Bilder fra reisene mine og fra reiser i Norge ligger på den andre hjemmesiden min: fotosandsdalen.com.

Det som befinner seg på den hjemmesiden du er inne på her (fotografsandsdalen.com), er "FOTOFABULERINGER", temaer og motiver knyttet til former og farger i naturen - slik de framkommer etter å ha arbeidet med dem i bildebehandlingsprogrammene Photoshop og Lightroom. Jeg har selv flere av dem hengende på vegger i leiligheten min, og jeg håper at andre også vil finne glede i se på noen av dem.

Premiering det er verd å nevne:

 • Nikons internasjonale fotokonkurranse 1990/91 (40 000 deltakere): 3 plass
 • Oslo Fotomaraton 1998: Hovedpremie
 • Oslo Fotomaraton 1999: 1 førsteplass, 2 andreplasser, 1 tredjeplass

Arbeid i forhold til NRK:

 • ”Frozen Art” – programannonsert egenprodusert 10 minutters overtoningsserie med musikk og stemningsbilder – vist på NRK 1 i sept 1985
 • Stemningsbilder til programmer i serien ”Tro og liv”

Arbeid i forhold til presse:
Freelance reportasje-/featurefotograf med leveranser bl.a. til VG, Aftenposten, Nordpress, Agderposten.

Arbeid i forhold til forlag:
Ca 2000 foto til diverse lærebøker for grunnskole, ungdomsskole og videregående skole, utgitt av Aschehoug, Cappelen, Det Norske Samlaget, Universitetsforlaget, Kommuneforlaget

Gå gjerne også inn på www.fotosandsdalen.com og se på noe av mitt rikholdige reportasjearkiv.

Broomguiden-referanse: 100329977

Kontakt

Sted

 • Adresse Bakkehaugveien 11
  0873 OSLO
 • KommuneOslo
 • FylkeOslo
 • LandNorge