Kanskje du har lyst til å komme deg ut på tur. Liker du å gå til fots, eller vil du helst ta frem sykkelen og utforske stiene i høyere tempo? Det er kanskje denne helga du tenker på å ta frem kameraet og prøve deg som naturfotograf? Eller du kanskje heller vil besøke en kunstutstilling?

Overnatte i Saltdal?
Vi tilbyr overnatting i motellrom, hytter av ulik standard og på campingplass.

Sjekk tilgjengelighet og bestill overnatting.

 
b

Saltdal Turistsenter åpnet den 9. mars 1990 og ligger i «Den grønne dalen» i Saltdal kommune, nærmere bestemt på Storjord. Vi er et naturlig stoppested for vegfarende, turister og gjester fra regionen.

Opplev mangfoldig natur på alle kanter, med Junkerdalsura naturreservat som nærmeste nabo.

Storjord har vanligvis lite nedbør. I 1999 ble det registrert 99 mm! Det er det laveste som er målt siden de rundt 1860 ble startet med å registrere nedbør offisielt i Norge.

Junkerdalsura som begynner rett ved senteret er en canyon med rik flora med blant annet orkideen marisko. I området rundt er det anlagt natur-, kultur- og turstier som er tilrettelagt for funksjonshemmede. Det er også satt opp rasteplasser, gapahuker og anlagt bålplasser. Flere hengebruer binder stisystemet sammen og gir turmuligheter i flere retninger.

 

 

Broomguiden-referanse: 100332453

Kontakt

Sted

  • Adresse Storjord
    8255 Røkland
  • KommuneSaltdal
  • FylkeNordland
  • LandNorge